Kaalo Somalië en Kaalo Nederland

Kaalo is een Somalische locale NGO gevestigd in Garowe Puntland Somalië en betrokken bij zowel hulp en ontwikkeling en hebben tientallen ontwikkeling projecten in Puntland geïmplementeerd speciaal in de onderwijs sector, sinds 1992. Momenteel is Kaalo betrokken bij onderwijsprojecten, formeel en niet formeel, van leren lezen, schrijven en rekenen, volwassen onderwijs, beroeps onderwijs, middelbaar onderwijs tot en met Puntland Universiteit. Gefinancierd door Somalië Diaspora, Internationale gemeenschap, Kaalo en de plaatselijke gemeenschap.

Reglmatig vindt er overleg plaats tussen Kaalo Nederland en Kaalo Somalië, dit gebeurdt normaal per e-mail of telefoon. Om te zien hoe de projecten verlopen, en wat voor nieuwe projecten er op gezet kunnen worden, gaat er, wanner mogelijk een medewerker van Kaalo Nederland naar Puntland in Somalië.

Dit jaar was de Hr. Abdisalam Ali van Kaalo Nederland in Somalië voor overleg met vertegenwoordigers van Kaalo in Somalië

Er werd besproken waar behoefte aan is, hoe de projecten verlopen, wat er aan gedaan moet worden om deze projecten door te laten gaan en er een succesvol geheel van te maken.

Scroll to Top