Kaalo Nederland

Welkom op de site van de Stichting Kaalo Nederland

Ondernemen en investeren in Somalië

Bijeenkomst 2 februari 2015Maandag 2 februari heeft SOMVAO samen met Kaalo Nederland een informatiebijeenkomst georganiseerd om de Somalische Diaspora in Nederland meer kennis te laten maken met ondernemen evenals investeren in de regio van herkomst en de activiteiten van Shuraako organisatie.

De sessie werd geleid door Muse Hersi, voorzitter van de Somalische Vereniging in Amsterdam en Omstreken (SOMVOA) en Abdisalam Ali, bestuurslid van Kaalo Nederland. Alvorens het gedeelte van Shuraako begon, kreeg de ondernemersorganisatie DutchSom kort de gelegenheid om zich voor te stellen en te vertellen over hoe zij Somalische Diaspora ondernemers in Nederland helpen om in de regio van herkomst te ondernemen.

2 februari 2015Vervolgens kreeg de heer Lee Sorensen, de Director van de Amerikaanse organisatie Shuraako, het woord. Hij informeerde de deelnemers over Shuraako dat zich inzet voor meer investeringen in Somalië (invest) en partijen meer met elkaar in contact brengen (contact) waardoor samen meer werkgelegenheid wordt gecreëerd (jobs). De deelnemers kregen ook inzicht in de activiteiten die Shuraako organisatie de afgelopen jaren in Somalië heeft uitgevoerd, in welke type bedrijven zij hebben geïnvesteerd en wat de organisatie van plan is om de komende jaren te gaan doen. Na de introductie van de organisatie kregen de deelnemers de tijd om vragen te stellen.

Na de vragenronde werd het tweede gedeelte van de sessie ingeluid. In dit gedeelte vertelde Shuraako aan de deelnemers over hun eerst volgende activiteit. Dit betreft een businessforum genaamd “The Somali Investment Forum: Returning Capital for Growth” wat van 8 tot 10 maart in Nairobi te Kenia zal plaatsvinden.  Deelnemers kregen meer te horen over het programma van de twee en een halve dag, welke partijen er bij dienen te zijn en hoe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Dit werd opgevolgd door een tweede vragenronde.

Na de vragen  werd de bijeenkomst door de bestuursleden afgesloten met een dankwoord aan Shuraako en de bijna honderd geïnteresseerde deelnemers.

Voor belangstellenden die er niet bij waren: meer informatie is te vinden op www.shuraako.org en www.shuraako.org/sif. Inschrijven voor deelname kan online via deze link.

 

Reacties gesloten.