Kaalo Nederland

Kaalo Nederland

De ontwikkelingsorganisatie Stichting Kaalo Nederland is opgericht in 1995. Het bestuur bestaat uit mensen die in Puntland zijn geboren en er vaak ook zijn opgegroeid. Daardoor is hun betrokkenheid bij het door oorlog en natuurrampen geteisterde gebied groot.

De stichting werkt samen met lokale organisaties om gezamenlijk bij te dragen aan wederopbouw van Puntland. Met financiële hulp van Wilde Ganzen, Hivos, NCDO, Oxfam-Novib en nog veel meer organisaties heeft Kaalo Nederland diverse initiatieven gerealiseerd.

Kaalo Nederland richt zich op duurzame ontwikkelingsprojecten die direct ten geode komen aan de lokale bevolking. Het zwaartepunt ligt op onderwijs en gezondheid. Hulp aan moeders en kinderen uit de nomaden- en boerengemeenschappen is voor de stichting een centraal thema.

De stichting biedt ook ondersteuning aan mensen en organisaties die zich inzetten voor verbetering van de algehele levenssituatie in Puntland. De stichting stimuleert in Nederland wonende Somaliërs om bij te dragen aan de wederopbouw en ontwikkeling van hun land van herkomst.

Scroll to Top